Devlet açıkladı: kredi kartları aidatları iade ediliyor mu?

Kredi kartı olanların sosyal medya üzerinde dolaşan fotoğraflara kanarak bu süreçte de aidatların geri döneceğini zannederek kart bilgilerini de e-devlet kapısı sandığı fake sitelere giriyor.

Kredi kartı olanların sosyal medya üzerinde dolaşan fotoğraflara kanarak bu süreçte de aidatların geri döneceğini zannederek kart bilgilerini de e-devlet kapısı sandığı fake sitelere giriyor. Bu duruma karşın da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir uyarı açıklamasında bulundu.

İnternet sitesi oluşturan dolandırıcılar bu süreçte tema olarak görünümü e-Devlet'e benzeyen internet sayfasında kredi kartı aidatlarınızı alabileceğinizi ifade ediyor ve kişisel bilgilerinizle banka bilgilerinizi girmenizi istiyor. Eğer bu sayfaya bu bilgilerinizi girdiysen bu aşamadan sonrasında ise dolandırıcılar tüm bilgilerinizle kartınızdan para çekiyor.

DMM AÇIKLAMA YAPTI

Bu konuda uyarı yapan DMM, şu ifadeleri kullandı:

Bazı sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak, “Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği” iddiasıyla yapılan paylaşımlar dolandırıcılık amaçlıdır.

"Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" verileceği vaadiyle yapılan paylaşımlardaki link aracılığıyla, kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz.

Gündem Haberleri