Dolar gümbür gümbür geliyor! Ünlü Ekonomisttin dolar tahmini herkesi yakacak

Türkiye’de yaşanan enflasyon gelişmeleri uzman isimlerin ve dev bankalar dolar kuru tahminlerini değiştirmesine neden oluyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru beklentilerini sert yükseltti. Peki 2024 yıl sonun dolar kuru ne kadar olacak?

2024 dolar tahmini dudak uçuklattı. Dolar yatırım yapmak isteyenlere ünlü ekonomistten uyarı! Dolar tahminini söyleyen Ekonomist Evren Devrim Zelyut, yıl sonu itibari ile doların 40 TL'lere koşacağını açıkladı ve elinde doları olanlara önemli uyarılarda bulundu.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Halk TV'de Buket Güler ile Haber Masası programında dövizde yeni rekor seviyenin yaşanıp yaşanmayacağına değindi.

"DOLARIN YIL SONU 41-42 TL OLMASI GİBİ BEKLENTİMİZ VAR"

Doların yıl sonunda 41-42 TL'ye yaklaşacağını belirten Zelyut, şunları söyledi:

"ABD Dolarının küresel değeriyle ve Türkiye'deki Dolar/TL çok farklı. Trump geldiğinde dolar endeksine baktığımda 2-3 ay gerilediğini gördük. Türkiye'de denklem farklı. Türkiye'de çözemediğimiz enflasyon sorunu olduğu için kur onunla kademeli gidiyor.

Doların yıl sonu 41-42 TL olması gibi beklentimiz var.

Şimşek yönetimi yabancı sermaya girişi yani tefeci parasıyla dolar-TL'nin önünde bir baraj kurabilirse en azından hızı can yakan bir şekil de değilde kademeli şekilde 40 TL'ye yaklaşan bir kur seviyesi karşımıza gelecek. Yabancı sermayenin kesintisiz Türkiye'ye giriş yapması. Geçen hafta iyi rakam giriş yaptı 1.4 milyar dolar... Ondan önce 500-600 milyon dolar çıktı."

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

"Altın fiyatlarında küresel bir savaş çatışma olursa yukarıya doğru yön gider. Bunun savaştan ziyade Trump'ın politikaları ve FED Başkanı'nın açıklamalarının etkisi diyebiliriz.

Powell diyor ki son 3 enflasyon verisine baktığımızda işgücü piyasası soğudu bu bizi faiz indirimine itebilir... Piyalasarın beklentisi bu yönde. Eğer ABD'de faiz inerse orada para piyasasında 6 trilyon dolarlık çok büyük rakam var. Bu para altına, kriptoya ve Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalara girmeye başlayacak. Altın bunun ilk öncü hareketini gösteriyor. Bazı yabancı kurumlar FED'in faiz indirimini biz eylül ekim derken temmuzdaki toplantısında mümkün olabileceğini bekliyor.

Trump etkisine gelelim... 2017'de Trump geldiğinde şirketlerin vergilerini düşürdü, genişleyici maliye politikası, para oranlarını artırdı. Hem Powell hem Trump faiz oranını aşağı düşürdükçe altın ve hisse senetlerine gün doğuyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri