Ekonomist Haluk Bürümcekçi'den dikkat çeken açıkalamalar: Dolar yıl sonunda ne kadar olur, mevduat faizleri artar mı?

Ekonomist Haluk Bürümcekçi yıl sonu dolar mevduat faizlerine ilişkin tahminlerini paylaştı. Bürümcekçi, yıl sonunda dolar/TL için 40 TL’nin altında tahmininde bulunurken, mevduat faizlerine ilişkin de bankada parası olanlara kötü haberi verdi.

Finans sektöründe derin birikime sahip ekonomist Haluk Bürümcekçi, Türkiye ekonomisine dair önemli tespitlerde bulundu. CNBC-e ekranlarında Güzem Yılmaz Ertem'in sorularını yanıtlayan Bürümcekçi, mevduat faizleri ve dolar/TL’ye ilişkin dikkat çeken öngörülerde bulundu.

Haluk Bürükcekçi’nin açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

Dolar/TL yıl sonunda ne kadar olur?

* Şu anda gidişe baktığımızda yıl sonunda 40'ın çok altında bir gidiş var. Bundan sonra biraz hızlanmasını bekliyorum ama gidiş 40'ın altında gözüküyor. Bu her zaman beklendiği gibi gitmeyebilir. Merkez Bankası döviz almasa kur yerel seçimlerden sonra 29 ve altı olmuştu.

Mevduat faizleri yükselir mi, azalır mı?

* Mevduat faizlerinde zirveyi geçtik. Bundan sonra geriye gelir. Bence o seviyeleri göremeyeceğiz. Dövizde ters dolarizasyon eğilimi var, TL likiditesi bollaşıyor. Yurtdışında da TL bol. Belki yeni önlemler düşüşü yavaşlatabilir.

dünya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri