Emekli ve memurları ilgilendiren sıcak gelişme: Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentisi açıklandı

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren mayıs ayı enflasyon rakamları beklentisi belli oldu. Ekonomistler mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,04 artmasını bekliyor.

MAYIS ayı enflasyon rakamları beklentisi yüzde 3,04 oldu

Emekli ve memur kesiminin beklediği MAYIS ayı enflasyon rakamları belli oluyor. TÜİK 3 Haziran Pazartesi günü Mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamlarını duyuracak. TÜİK'ten önce her ay olduğu gibi bu ay da ekomomistler Mayıs ayı enflasyon rakamları beklentilerini duyurdu. 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlanan ankete göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,04 oldu.

Ekonomistlerin enflasyon beklentisi ne?

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,04 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,85, en yüksek yüzde 3,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 69,80 olan yıllık enflasyonun yüzde 74,89'a çıkacağı öngörülüyor. Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi mayısta 43,95 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda yüzde 3,18 artış kaydetmişti.

Gündem Haberleri