Garanti Bankası'nın Ortadoğu Direktöründen Çarpıcı Dolar Tahmini: Yıl Sonu İçin Beklenen Rakam!

Dolar/TL'deki yükseliş, enflasyonla mücadelede hassas bir denge oluşturuyor. Yıl sonu için tahmin edilen rakamlar ve piyasadaki olası dalgalanmalar merak konusu...

Garanti BBVA'nın Ortadoğu ve Türkiye'den Sorumlu Küresel Piyasalar Strateji Direktörü Tufan Cömert, dolar/TL ile ilgili analizini sosyal medya platformu X'te paylaştı.

Cömert, yıl başından bu yana kurdaki artışın yüzde 15'e ulaştığını, ancak enflasyonun yüzde 32 seviyelerine yükseldiğini ifade etti. Bu durumun, Türk Lirası'nın reel anlamda ciddi bir şekilde değer kazanmasına neden olduğunu belirtti.

Dolar/TL'de Kırılgan Denge

Cömert, Türk Lirası'nın istikrarının korunarak dövizden TL'ye geçişin sağlandığını vurgularken, döviz talebindeki artışın ve kurdaki yükselişin enflasyonu yeniden tetikleyebileceğini dile getirdi.

Yıl sonuna kadar kurun biraz daha artarak 38 seviyelerine ulaşmasını bekleyen Cömert, bu durumun enflasyon üzerindeki etkisinin sınırlı kalacağını öngörüyor. Ayrıca, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42-43 bandında öngördüğünü de ekledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri