Garanti BBVA'dan Çarpıcı Dolar ve Enflasyon Tahmini

Garanti BBVA tarafından açıklanan rapora göre yıl sonu dolar/TL tahminini 38'e indirirken, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43 olarak belirlendi. Raporda, Merkez Bankasının politika faizi ile ilgili öngörüye de yer verildi. İşte detaylar...

Garanti BBVA, yıl sonu dolar/TL tahminini 42'den 38'e düşürürken, tüketici enflasyonu tahminini de yüzde 45'ten yüzde 43'e indirdi. Raporda politika faizinin yılın son çeyreğine kadar yüzde 50 seviyesinde tutulacağı ve kasım ile aralık aylarında iki faiz indirimi olacağı öngörüsüne yer verildi.

İKİ FAİZ İNDİRİMİ TAHMİNİ

Bankanın ekonomistleri tarafından kaleme alınan Türkiye Ekonomik Görünüm raporunda, politika faizinin yılın son çeyreğine kadar yüzde 50'de tutulacağı, kasım ve aralık aylarında iki faiz indirimi yapılabileceği öngörüsüne yer verildi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ GERİLEDİ

Mayıs ayına ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketinde, 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi geriledi ve yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi TCMB'nin kendi tahminine yaklaştı.

Ankete katılanların yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi bir önceki ankette 40,01 TL iken, bu ankette 38,78 TL oldu.

Ayrıca, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi de bir önceki ankette 42,47 TL iken, bu ankette 41,80 TL olarak gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri