İşçi ve Memur Maaşları Arasındaki Farkla İlgili Flaş Gelişme! Soru Önergesi TBMM'de

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin BEYAZ, işçi ve memur maaşları arasındaki düşük farkla ilgili durumu soru önergesi olarak TBMM Başkanlığı'na sundu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin BEYAZ, TBMM Başkanlığı 'na sunduğu soru önergesinde memurların maaşları ile ilgili sorunlarını dile getirdi ve sorunlar için Çalışma Bakan'ına önerge verdi.

Memur maaşları için önerge, TBMM'de! İşte Ersin BEYAZ'ın soru önergesi:

Kamudaki taşeron işçiler 4D statüsüyle kadroya alındılar. Taşeron İşçiler memurlar gibi toplu sözleşmeye tabi değiller, işçiler gibi toplu sözleşmeye tabi şekilde devam ediyorlar. Bu sebeple kadroya geçen kamuda çalışan taşeron bir işçi, temizlik görevlisi, çaycı kurumun memurundan daha yüksek maaş almaktadır. Böylece iş barışı bozulmaktadır. Önümüzdeki yıllarda bu durum uzmanların ve müfettişlerin maaşlarını dahi geçecektir.

Bu bağlamda;

1- Kamuda taşeron olarak çalışıp kadroya geçen kaç personel vardır?

2- İş barışını tekrar tesis etmek için bir çalışmanız var mıdır?

3- Memur, uzman ve müfettiş gibi kamuda çalışan kariyer personelleri ile yöneticiler için enflasyon farkı ve toplu sözleşmede verilecek olan zam oranının dışında ilave bir maaş düzenlemesi yapılacak mıdır?

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (18)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri