Japon uzmandan, 4 ilde büyük deprem uyarısı!

Bingöl depremini önceden bilen Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 4 il için dikkat çeken deprem uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Japon deprem uzmanı Moriwaki 4 bölgeyi işaret ederek, 7'den büyük deprem olabileceğini söyledi. Bingöl depremini önceden bilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Moriwaki, Bursa, Tunceli, Bingöl, Elazığ için önemli uyarılarda bulundu.

BU ŞEHİRLERDE 7 VE ÜZERİ DEPREM OLABİLİR

Marmara ve Doğu Anadolu fay hatlarının aktifliğinin devam ettiğini belirten Moriwaki, "Ege bölgesinde en fazla 5 şiddetinde depremler meydana gelir. Çok nadir de olsa 6'yı bulur. Ancak bu durum çok beklenmiyor. Dikkat edilmesi gereken fay hattı Tunceli, Bingöl ve Elazığ olmalı. Bu şehirlerde 7 üzeri deprem beklentisi yüzde 85'i aşıyor" dedi.

Moriwaki, daha önceden de Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hatlarının enerji seviyesinin yüksek olduğunun altını çizmişti. Yıkımların büyük olacağını belirten Moriwaki, önceki günkü röportajında şu ifadeleri kullandı:

TUNCELİ VE BURSA ÇOK RİSKLİ

"Doğu Anadolu fay hattındaki deprem riskleri ve şiddetleri yüksek görünüyor. Türkiye'de son yıllarda en sık deprem olan bölge Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu oldu. Buradaki fay hatları uzun süre sessizdi. Birden enerji patlamasının yaşanması içerideki diğer miktarı artırıp sessiz olan fay hatlarını da hareketlendirdi. Yakın zamanda büyük bir deprem yaşanacaksa bu ya Tunceli de ya Bursa'da olacak.

SON DAKİKA gelişmelerinden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri