JPMorgan'dan Türkiye İçin Faiz Tahmini: İndirim İçin Tarih Verildi

Dünyanın yakından takip ettiği ünlü banka JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi yapacağı tarihi açıkladı.

TCMB, yaklaşık üç aydır faiz oranlarını sabit tutuyor. JPMorgan'ın Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık, faiz indiriminin ne zaman başlayacağına dair öngörüsünü paylaştı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Bağrıaçık şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dirençli enflasyonun düştüğüne dair sinyallerle Ekim veya Kasım'da faiz indirimlerine başlamasını bekliyoruz."

Bağrıaçık, hükümetin son bir yıldır uyguladığı yeni ekonomik programın piyasalarda 'büyük fark' yarattığını belirtti ve Türkiye'nin geçen yıl rezervlerini son beş yıldan daha fazla güçlendirdiğini vurguladı.

Uzman ayrıca, Moody’s'in ülkenin kredi notunu iki kademe artırmasının ardından bütçe açığındaki iyileşme ve borç/GSYH oranının görece düşük olması nedeniyle kredi notunun 12 aylık dönemde daha da artacağını öngördü.

Bağrıaçık, Türkiye'de birleşme ve satın almaların 2025'ten itibaren artmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri