Kredi çekecekler DİKKAT! Bankalarda ihtiyaç, konut, taşıt kredisinde İNANILMAZ faiz dönemi!

Merkez Bankasının faiz artırımı sonrasında kredi ve kredi kartlarının faiz oranlarında yeni artışlar bekleniyor.

Merkez Bankasının politika faizini yüzde 30'dan yüzde 35'e çıkarması sonrası kredi kartlarına, konut kredilerine, taşıt kredilerine ve ihtiyaç kredilerine artış geleceği duyuruldu

FAİZ YÜZDE 35'E ÇIKTI

Merkez Bankası'nın gerçekleştirdiği toplantı sonrasında politika faizi yüzde 30'dan yüzde 35'e çıkarıldı. Bu artış ile birlikte seçim öncesi 8,5 olan faiz oranları beş ayda yüzde 26,5'e yükseldi.

"Kredi kartı faizleri artıyor"

Kredi kartı faiz oranları, faiz artırım kararının ardından 1 Kasım'da güncellenecek. Bu güncellemeyle faiz oranı yüzde 4'ü aşarak yüzde 3,5 olacak. Faiz artırımı sonrasında kredi kartı sözleşme faiz oranları maksimum %4,83'e yükselecek. Gecikme faiz oranı %5,22'ye çıkıyor. Yeni faiz tablosu şu şekilde:

Kredi ve kredi kartları faiz oranları

"Konut, ihtiyaç ve taşıt kredileri daha da artacak"

1 Kasım'dan itibaren tüketici kredisi faiz oranlarının maksimum %3, konut kredisi faizlerinin %3, taşıt kredisi faiz oranlarının ise %4 olarak güncellenmesi planlanırken, faizlerdeki artışın kredi faiz oranlarına da yansıması bekleniyor.

aksiyon.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri