Meclis Tatile Girdi, Ama AK Parti İçin Çalışma Devam Ediyor! Ekim Ayında Meclis Gündemine Gelecek Yasalar Belli Oldu

Yoğun bir yasama döneminin ardından milletvekilleri 1 Ağustos'ta tatile girdi ve TBMM, 1 Ekim'e kadar kapalı olacak. Ancak AK Parti grubu, bu tatil süresini boş geçirmeyecek.

AK Parti, yeni yasama dönemi için gündeme getireceği yasalar üzerinde çalışmalara devam edecek. Bu dönemde sosyal güvenlik reformu ve infaz kanunu gibi önemli konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Anayasa ve Meclis içtüzüğü konularında da çalışmalar yapılacak.

Milletvekilleri, tartışmalı sokak köpekleri yasası ile en düşük emekli aylığını 12.500 TL’ye çıkaran düzenleme de dahil olmak üzere birçok yasayı Meclis'ten geçirdikten sonra tatile girdi. Meclis, iki ay boyunca kapalı kalacak ve vekiller 1 Ekim’de tekrar mesaiye başlayacak.

Ancak AK Parti, bu iki aylık tatil süresini yeni yasama döneminde gündeme getirilecek yasalar üzerinde çalışarak değerlendirecek. Parti yöneticileri, yaklaşık dört yıllık seçimsiz sürecin bazı temel sorunları ele almak ve kimi konularda reformları hayata geçirmek için çok değerli bir fırsat sunduğunu belirtiyor. Bu kapsamda sosyal güvenlik reformu ve infaz kanunu üzerinde yoğun çalışmalar yapılacak.

Gazete Duvar'ın haberine göre; son yıllarda çeşitli nedenlerle yapılan değişikliklerle infaz sisteminin bozulduğu ve sistemin sil baştan elden geçmesi gerektiği vurgulanıyor. Kamuoyunda da bu konuda ciddi bir talep olduğu kaydediliyor. AK Parti'nin yaz boyunca çalışacağı iki başlık daha var: yeni Anayasa ve Meclis içtüzüğü.

AK Parti, bu çalışmalarıyla yeni yasama dönemine hazırlıklı girmeyi ve önemli reformları hayata geçirmeyi hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri