Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan asgari ücret ve yıl sonu enflasyon açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan TCMB Başkanı Fatih Karahan, asgari ücret ve yıl sonu enflasyon konularında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, asgari ücret, para politikası ve yıl sonu enflasyona ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

- "Asgari ücret konusunda karar verici değiliz"

Karahan, "enflasyonda bir numaralı risk asgari ücrettir" yönünde bir açıklamasının olmadığının altını çizerek, "Asgari ücret konusunda karar verici değiliz, tavsiye kurumu da değiliz. Enflasyonda hedefleri ve tahminleri belirlerken ücretlerle ilgili birtakım varsayımlar yapmak zorundayız. Bunu yaparken de daha önce yapılan tek artış yönündeki açıklamaları baz aldık." diye konuştu.

Enflasyon yıl sonunda yüzde 38'e iner

Enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini ifade eden Karahan, sıkı para politikasının talebi dengeleyeceğini belirtti ve "Hazirandan itibaren yaşayacağımız dezenflasyon sürecinde, enflasyonu belirlediğimiz ana hedeflerle uyumlu şekilde düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Enflasyon yıl sonunda yüzde 38'e iner." dedi.

Gündem Haberleri