Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Reuters anketi sonuçları açıklandı

Merkez Bankası’nın aylardır sabit tuttuğu faiz oranıyla ilgili tahminler yapılmaya başlandı. İlk tahmin Reuters'ten geldi. Merkez Bankası kritik faiz kararını 27 Haziran’da açıklayacak.

Reuters, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Haziran ayında alacağı faiz kararına dair anket sonuçlarını yayımladı. Ankete katılan ekonomistlerin tamamı, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağını öngörüyor.

Reuters anketinin medyanına göre, yıl sonunda politika faizinin yüzde 45 civarında olması bekleniyor. Yıl sonu tahminleri ise Aralık ayında yüzde 40 ile yüzde 50 arasında değişeceği yönünde. Bir önceki ay yapılan ankette medyan tahmin yüzde 47.5 olarak belirlenmişti.

Merkez Bankası’nın Haziran ayı faiz kararını 27 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te açıklaması bekleniyor.

FAİZLER NE ZAMAN İNECEK?

Hazine uzmanı Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi yapacağı tarihle ilgili dikkat çeken bir tahminde bulundu. Rota, enflasyonun Ekim ayında yüzde 40-50 aralığına gelmesi durumunda faiz indirimi gelebileceğini belirtti. Rota, politika faizinde 5 ya da 10 puanlık bir indirim öngörüyor.

GOLDMAN SACHS

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs ise, bu yıl politika faizinin yüzde 50 seviyesinde kalacağı tahmininde bulunuyor.

Gündem Haberleri