PTT genel müdürü açıkladı! 81 ilde iptal edilecek yeni sistem geliyor

Türkiye'de 81 il için tüm ulaşım kartlarının iptali gündeme geldi. Daha önce de ilk temelleri atılan Türkiye Kart için geri sayım başladı.

Türkiye'de 81 il için tüm ulaşım kartlarının iptali gündeme geldi. Daha önce de ilk temelleri atılan Türkiye Kart için geri sayım başladı. Toplu taşıma da yeni bir çağ geliyor. 81 ilde hayata geçecek olan yeni düzenlemeyle beraber de geri sayım resmen başladı.

Toplu ulaşım kartları artık yeni bir döneme doğru ilerliyor. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından gelen açıklamalara göre PTT Pul Müzesi'nde yaparak toplu taşıma sistemine dair de detayları duyurdu.

2024 yılı sonunda ülkenin yarısından fazlasını kapsamayı hedeflediklerini belirten Gülten, bir sonraki yıl ise ülke genelinde bu sistemin uygulanacağını vurguladı.

Gülten, Türkiye Kart Projesi'nin, toplu taşıma kartlarının entegrasyonu gibi önemli ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildiğini vurgulayarak, şehirler arası seyahatlerde karşılaşılan kart karmaşasına çözüm getirdiklerini ifade etti.

KARTLAR ARTIK ENTEGRE EDİLECEK

Gülten tarafından gelen açıklamalara göre; Türkiye genelinde geçerli olacak yeni sistemin detaylarını paylaştı. Türkiye Kart adını taşıyan bu sistem, ülke genelindeki toplu taşıma kartlarını entegre ederek kullanıcıların her şehre gittiklerinde yeni bir kart almak zorunda kalmayacakları bir çözüm sunuyor.

81 İLDE DĞEİŞECEK

Türkiye Kart'ın ülke genelinde 81 ilde geçerli olacağını vurgulayan Gülten, bu kartların ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kredi kartlarına Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini ve bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu da belirtti.

Gülten, Türkiye Kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de içerecek şekilde genişlediğini ifade ederek, mevcut kartların yerine Türkiye Kart'ın daha yaygın olarak kullanılmasının öngörüldüğünü belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri