SON DAKİKA HABERİ Kabine değişikliği için tarih açıklandı: Erdoğan düğmeye basacak!

AK Parti'den son dakika kabinede değişiklik haberi geldi. Yerel seçimlerin ardından gündemden düşmeyen Kabine değişikliğinde tarih belli oldu!

AK Parti yeni yol haritasını 31 Mayıs ile 2 Haziran arasında Kızılcahamam kamp toplantısında belirleyecek. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu program sonrası değişim için düğmeye basacak. İşte kulis bilgisin detayları..

Değişim takvimi Kızılcahamam sonrası başlayacak

AK Partili kaynaklara göre; ‘değişim’ takvimi Kızılcahamam kamp sonrası başlayacak.

22 Mayıs’ta planlanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında; sonbaharda yapılması öngörülen 8. Olağan Kongre süreci işletilecek.

Kongre sürecini oluşturulacak yeni bir komisyonun yürütmesini de gündemine alan AK Parti de, ilk değişimin il başkanlarıyla başlatılacağı yorumları yapılıyor. Kongre çalışmalarının da yeni atanan il ve ilçe başkanlarıyla yürütüleceği dile getiriliyor.

Kabine değişikliği kongre öncesi yapılacak iddiası

AK Partili kurmaylar, seçmenin sadece parti kadro ve parti politikalarında değil, hükümet politikalarında da kadrolarında da değişim mesajı verdiğine dikkat çekiyorlar. AK Parti kulislerinde; il ve ilçe başkanlarının ardından ikinci değişimin kabine üyeleri arasından yapılacağı dillendiriliyor. AK Parti de kabine değişikliği kongre öncesi bekleniyor.

AK Parti’de asıl değişimin ise sonbaharda planlanan 8. Olağan Kongresi’nden sonra gerçekleşeceği yorumları yapılıyor. Bu değişimin genel merkez ile sınırlı kalmayacağı, TBMM Grubuna da yansıyacağı dile getiriliyor.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri