TBMM Genel Kurulu gündeminde bu haftaki 3 kritik düzenleme var!

TBMM'de bu haftanın gündem maddeleri merak ediliyor! Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun mesai çalışmalarına devam ediyor. Hem Genel Kurul hem de komisyon görüşmeleri memurlar, işçiler, emekliler ve diğer vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Temmuz ayının ikinci haftasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yoğun bir gündem var. Basına sızan bilgilere göre hukuk eğitim ve kamu alanındaki düzenlemelerin görüşüleceği haftada , Öğretmenlik Meslek Kanunu, 9'uncu Yargı Paketi ve kamuda tasarruf konuları ele alınacak. İşte yeni haftada TBMM gündem başlıkları ve detayları…

Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM'de

Genel Kurul'da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Düzenleme ile tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artırılacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek, bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolu kapatılacak. Teklif ile Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmen adayları atamadan önce burada eğitim alacak.

9'uncu Yargı Paketi Meclis gündeminde

Yeni haftada komisyonların gündemi de oldukça yoğun. Adalet Komisyonu 9'uncu Yargı Paketi'ni görüşmek üzere toplanacak.

Teklifte, hakaret suçlarına ilişkin yeni düzenlemeler yer alıyor. Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu ön ödeme kapsamına alınacak. Yalnızca hukuk fakültesi mezunları, uzlaştırmacı olabilecek. Ara buluculuk için avukatlık mesleğinde en az 5 yıllık kıdem şartı aranacak.

Kamuda tasarruf düzenlemesi TBMM'de

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Teklifle tasarruf tedbirlerini izleme, denetim ve raporlama yetkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na verilecek. Tasarruf tedbirlerine uymayan personele yaptırım yolu açılacak. Deprem bölgesindeki illerde, nüfus kaybının hizmete yansımaması için adım atılacak.

TRT Haber

SON DAKİKA gelişmelerinden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri