Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz 2024 kira zammı ne kadar, kaç lira?

TÜİK haziran ayı enflasyon verileri sonucu Temmuz ayı kira artış oranı da belli oldu. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon kararına göre temmuz ayı kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte ev ve işyeri kira zammı detayları.

KİRALAR YÜZDE KAÇ ZAMLANACAK? 2024 Temmuz ayında ev kirası için kira artış oranı yüzde kaç oldu? Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte, kira sözleşmesi sona eren vatandaşlar, kira artış oranı ve Ev ve işyeri kira zammı ne kadar merak ediyor. TÜFE üzerinden ev sahiplerinin yapacakları ev ve işyeri kira zammı detaylarını haberimizde bulabileceksiniz...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte temmuz ayı kira artış oranı belli oldu.

TEMMUZ AYINDA KİRALAR YÜZDE KAÇ ZAMLANACAK?

Temmuz ayı kira artış oranı TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlendi. Son 2 yıldır devam eden yüzde 25 kira zammı sınırlamasının sona ermesi nedeniyle, temmuz ayında yapılacak artış oranı TÜFE üzerinden olacak. Buna göre; Temmuz ayı kira artış oranı, 12 aylık TÜFE verisinin yüzde 65,07 olmasının ardından yüzde 65,07 olarak uygulanacak.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri