Zam miktarı değil tarihi belli oldu! Sigara fiyatlarına kar zammı geliyor

Türkiye'de fiyatı en çok artan ürünler arasında yer alan sigara için zam geleceği iddia ediliyor. Buna göre ise sigara fiyatları tekrar artacak.

Türkiye'de fiyatı en çok artan ürünler arasında yer alan sigara için zam geleceği iddia ediliyor. Buna göre ise sigara fiyatları tekrar artacak. Geçtiğimiz günlerde sigaraya ÖTV zammı gelirken bu haber sonrası da Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigara fiyatlarına bir zammın daha geleceğini açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, sigaralardan alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV), son altı aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) artışı olan yüzde 19.49 oranında otomatik olarak artırıldığını duyurdu. Bu kararın ardından sigara fiyatlarında önemli artışlar yaşandı ve bazı gruplarda 10 TL'ye kadar çıkan zamlar görüldü.

AĞUSTOS'TA KAR ZAMMI GELİYOR

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigaralara önümüzdeki ay içerisinde 5-6 TL arasında yeni bir zam beklendiğini iddia etti.

Son dönemde sigara fiyatlarında yaşanan artışlar, tüketiciler arasında büyük tepkilere yol açtı. Bu durum, sigara satışlarında ve tüketim alışkanlıklarında da değişikliklere neden olabilir.

Sigara fiyatlarındaki artışlar, tüketiciler arasında maddi zorluklara ve alışkanlıklarını gözden geçirmeye yönlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri