2022 de En Düşük Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

2022 de en düşük memur zammı ne kadar olacak , memura en düşük kaç TL zam yapılacak? 2022 yılı ilk yarısının memur maaş zammı belli oldu mu? Bilindiği üzere toplu sözleşme gereği memurlar ocak ve temmuz aylarında zam alıyorlar. Peki memur zammı 2022 Ocakta ne kadar olacak, kaç TL ödenecek 2022?

Memur zammı son günlerin araştırılan konuları arasında bulunuyor. Memur maaşlarına yapılacak olan zammın belirlenmesin enflasyon rakamları etken faktörler arasında yer alıyor. Yeni yıla az bir zaman kala memur maaşı zammı heyecanla beklenmeye başlandı. Peki 2022'de memur zammı ne kadar olacak? Memur maaşı zammı ne zaman açıklanır?

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Memur maaşı zammı gündemde merak konusu. Milliyet Yazarı Cem Kılıç enflasyon farkı zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Hem büyüme oranı hem enflasyondaki yükselişle birlikte zam farkı da yüksek seviyelerde seyredecek. Emekli olmak isteyenler yeni yılda, kamuda çalışanlarda ise 16 Ocak'tan sonra emekli olmaları daha doğru olacaktır. Gelen son verilere göre; memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı oluştu. Yeni yılda ise aylıklarda yüzde 8'lik bir zam farkının oluşabileceğini söyleyebiliriz." dedi.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN'DAN AÇIKLAMA 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Asgari ücret belli olduktan sonra rakam konuşacağız. Ocak 15'te maaşlara yansıyacak şekilde bu düzenlemeyi tamamlayacağız." dedi.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMLARI NEDİR? 

Hükümet geçen ağustos ayında toplu sözleşmeye dair zamları açıklamıştı. 2022 yılına dair iki farklı zaman diliminde bu şekilde bir artış yaşanacağını ifade etmişti. 2022 yılı içerisinde %5+7 olmak üzere bir rakam belirlenmişti. 2023 yılına dair de zam konusundaki rakamlar ortaya çıkmış ve %8+6 oranında bir artış konusunda hemfikir olunmuştu. Böylelikle her iki yılın toplamında toplu sözleşme zamlarının %28.62 olacağı görülmüştü. Kümülatif olarak açıklanan bu rakamlar netlik kazandı.

Ocak 2022 ile beraber açıklanacak olan geriye dönük enflasyon oranı da maaşları etkileyen bir halde bulunacak. Geriye dönük 6 aylık enflasyonun %3’ü geçmesi durumunda yeni toplu sözleşme zammına güncelleme gelerek, %5 oranında bir fark eklenecekti. Bu konunun TÜİK’in yeni yılla beraber açıklayacağı geriye dönük enflasyon oranının ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Memurların gözünün sürekli olarak geriye dönük enflasyon rakamlarında olduğu da ifade edilen bir durum oluyor.
milliyet

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri