3600 ek göstergeden faydalanacak meslek gruplar Çalışma Bakanı'na soruldu!

3600 ek gösterge hangi meslek gruplarını kapsayacak? 3600 Ek göstergeden faydalanması planlanan meslek grupları hangileri olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN'e soruldu

Ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin Meclis'e sunulan önerge şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın, 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 21.02.202 Av. Uğur BAYRAKTUTAN /Artvin Milletvekili 
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda en eskiyen, Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle asla uyuşmayan ek gösterge bölümüdür. Dolayısıyłal Turkiye Büyük Millet Meclisine, eskimiş, köhneleşmiş ve ekonomik hayatımızla asla uyuşmayan bu ek gösterge rakamlarını kökten değiştirmek gerekliliği yıllardır dile getirilmektedir. 

Ek gösterge uygulamasında adaletsizlikler bulunmakta, emsalleri aldığı halde birçok görev ve meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamamaktadırlar. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar ise hiçbir surette ek gösterge alamamaktadırlar. Dolayısıyla bunlar birbirine tezat düzenlemelerdir ve bunların mutlaka düzenlenip, çözüme kavuşturulması gerekmektedir. 

Yeni düzenleme taslağının yayınlanmasıyla birçok iş kolunda; bu taslak üzerinden yapılacak düzenlemelerin mağduriyetler doğuracağı dile getirilmektedir. Örneğin Okul Müdürleri, ilce Tapu Müdürleri, Nüfus Müdürleri gibi bircok Müdür Kadrosu 3600 Ek Gösterge verilecekler taslak listesine alınmışlardır. Ancak, Seçim İş ve işlemlerini yürüten Seçim Müdürleri hazırlanan 3600 Ek Gösterge taslak listede yer almamaktadır. Yeni düzenlemenin eşitlik ve adalet ilkeleri doğrultusunda Eşit ve/veya benzer işleri yapan ülkemizin güzide meslek gruplarında çalışan kamu görevlilerini tümüyle kapsaması gerekmektedir. 

Bu Bağlamda; 
1- Ülkemizde kamu çalışanları arasında 3600 ek göstergeden mevcut durumda yararlanan meslek grupları ve hizmet sınıfları nelerdir? 
2- Yeni düzenlemeyle kamuda çalışan kaç kişi 3600 Ek göstergeye dahil edilecektir? 
3- Ek Gösterge çalışmalarında hazırlanan taslak metinde 3600 Ek göstergeden faydalanması planlanan meslek grupları hangileridir? Taslak dışı bırakılan meslek gruplarını listeler misiniz? 
4- İlgili grupların taslak dışı bırakılmasının gerekçeleri nelerdir? Diğer meslek gruplardan bu kişiler hangi nedenlerle ayrı tutulmaktadır? 
5- Ek gösterge düzenlemesinin eşit ve/veya benzer işlerde görev yapan kamu görevlilerini tümüyle kapsaması adına bir çalışmanız var mıdır? Detayları kamuoyuyla paylaşır misiniz? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri