3600 ek göstergeden yararlanması planlanan meslek grupları nelerdir?

3600 ek göstergeden yararlanan ve yararlanması öngörülen kamu çalışanlarına ilişkin Meclise soru önergesi sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Özcan Purcu/ İzmir Milletvekili 

Ek gösterge; kamu çalışanlarının, maaşlarının, emekli ikramiye ve emekli maaşlarının belirlenmesinde kullanılan bir hesaplama yöntemidir. Kamu çalışanlarının ek göstergeleri unvan, hizmet sınıfı ve derecelerine göre farklılık göstermektedir. Ancak kamudaki personel istihdamındaki plansızlık ve adaletsizlikler sonucunda, ek gösterge hususu önemli bir sorun haline gelmiştir. Bu nedenle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2022 yılında 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılacağı duyurulmuş, yapılacak olan düzenlemenin, öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ile yönetici pozisyonundaki memurları kapsadığı belirtilmiştir. 

Bu bağlamda; 

1. Ülkemizde kamuda çalışanlar arasında, 3600 ek göstergeden faydalanan meslek grupları ve hizmet sınıfları nelerdir? 

2. Güncel olarak kamuda çalışan ve aynı hizmet sınıfında yer alıp da 3600 ek göstergeden yararlanamayan kamu çalışanı sayısı nedir? Bu sayının hizmet sınıflarına / meslek gruplarına göre dağılımı nedir? 

3. 3600 ek göstergeden yararlanması planlanan meslek grupları nelerdir?

4. 3600 ek göstergeye ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak olan düzenlemeye dahil edilecek kamu çalışanı sayısı nedir? 

5. Covid-19 sürecinde özveriyle büyük risk altında çalışan sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde, 3600 ek gösterge hakkına dahil edilmeleri sağlanacak mıdır? 

6. 3000 ek göstergeye dahil olan kamu bankaları yöneticilerinin 3600 ek göstergeye dahil edilmeleri, bakanlığınızın gündeminde midir? 2022 yılında TBMM’ye sunulacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesi kamu bankalarında yönetici pozisyonlarında çalışanları kapsayacak mıdır? 

7. 2022 yılında TBMM'ye sunulacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, pozisyonlara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere, kamu bankalarında çalışan memurları kapsayacak mıdır? 

8. 2022 yılında yürürlüğe girmesi planlanan söz konusu düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği takdirde, ne zaman uygulanacaktır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri