4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personel TBMM gündeminde

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM genel kurul konuşmsında 4/C den 4/B ye geçirilen personeli ve tüm taşeron işçilere kadro konusunu gündeme getirdi...

4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personel ve tüm taşeron işçilere kadro TBMM de görüşüldü...

İşçilerin tümüne kadro hakkı!

SÜLEYMAN GİRGİN (Muğla) – Kamudaki tüm taşeron işçilerin “ama”sız, “fakat”sız asli kadroya alınacağı açıklandı ancak hâlen on binlerce işçi, taşeron işçi olarak çalışmaktadır. Belediyelerde iş yapan taşeron işçiler belediye şirketine alındı, özlük hakları sınırlı tutuldu. Kamu İktisadi Teşekküllerinde binlerce işçi hâlen taşeron firma çalışanıdır. Karayollarında 14 bin, PTT’de 17 bin işçi taşeronda kaldı. Hava Yolları, Demiryolları, Tarım ve Orman, Millî Eğitimdeki taşeron işçiler görmezden gelindi. Yüzde 70 hizmet alım sözleşmesi taşeron işçiler için ayrım ve ceza gibi uygulandı. İşçilerin tümüne kadro hakkı verilmesi için çalışma var mıdır?

4/C’den 4/B’ye geçen personel...

4/C’den 4/B’ye geçen Özelleştirme çalışanları tam 4/B haklarına sahip olamamış, 4/B içinde 4/C yaratılmıştır. 4/B Özelleştirme çalışanları tam 4/B haklarına sahip olmalıdır. Yapılan haksızlığı ve mağduriyeti gidermek için bir çalışma var mıdır?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri