Aile Bakanlığında, ek ders ücreti karşılığında çalışanların sorunu kökten çözülsün

Aile Bakanlığında, ek ders ücreti karşılığında çalışanların sorunu TBMM'de dile getirildi.

Manisa Milletvekili Özgür Özel TBMM Genel Kurulunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ek ders ücreti karşılığında çalışanlar hakkında konuştu:

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde “ek dersli” denen, ek ders ücreti karşılığında çalıştırılanlar var. Bunlar normalde ek dersli öğretmenler oluyordu.  O da yanlış bir sistem. Bugün sosyologlar, sosyal çalışmacılar, psikologlar, hemşireler, fizyoterapistler öğretmen gibi meslek grubundan personel istihdam ediliyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu arkadaşların dönem dönem aldıkları maaş asgari ücretin altına düşüyor. Kemal Kılıçdaroğlu konuşup söyleyince, bunu eleştirince bir iyileştirme yapılıyor ama soruna bir kalıcı çözüm üretilmediği gibi Diyanet İşleri, Millî Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlığındaki ek dersli çalışanlara iyileştirmeler yapıldığı hâlde Aile Bakanlığına hâlen daha yapılmadı.

Biz bu sorunların kökten çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ama Aile Bakanlığında derdini anlatmaya çalışan bazı personelin de sosyal medya paylaşımları gerekçe göstererek masum ve hakkını arayan paylaşımlar işlerinden edildiklerini de üzüntüyle ve dikkatle takip ediyoruz. Bu sorunu kökünden çözmek Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevidir

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri