Ali Yalçın: 3600 ek gösterge tüm memurları kapsamalı

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 3600 ek gösterge ifade edilirken hemşire, imam, öğretmen, doktor üzerinden bir örnek verildi. Bu tartışma 4 meslek grubu üzerinden tartışılmamalı. Herkesi kapsayan bir çerçeve hazırlanmalı..

3600 EK GÖSTERGE TAKVİMİ

3600 ek göstergesi 2022 yılında yetkili konfederasyonlarca karara bağlanacak. Çalışma Bakanlığı ek gösterge ile ilgili çalışma başlattıklarını ifade ediyor. Biz komisyonda temel beklentilerimizi, tekliflerimizi ifade edeceğiz. Buradaki temel hassasiyetimiz şu 3600 ek gösterge ifade edilirken hemşire, imam, öğretmen, doktor üzerinden bir örnek verildi. Bu tartışma 4 meslek grubu üzerinden tartışılmamalı. Herkesi kapsayan bir çerçeve hazırlanmalı. Ek gösterge emekliliğe sair bir düzenleme. Çalışanlara bir anda dokunan bir düzenleme değil. Çalıştığı yıllara oranla 750 ile 1000 TL arasında yansıyacak. Bir de emekli ikramiyesi de 25 bin TL 35 bin TL oranında artacak.

EK ZAM EMEKLİLERİ DE KAPSAYACAK MI?

Bizim temel yaklaşımımız tüm çalışanları kapsaması. Hükümet emeklileri kapsama alıyor mu bilemiyorum. Hükümet tarafı emekliler için ayrı bir çalışma yapıyoruz derse ayrıca değerlendirilebilir.
cnntürk

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri