Ali Yalçın: Asgari ücretteki vergi muafiyeti memurları da kapsasın

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın asgari ücretten vergi alınmamasına dair kanun teklifine ilişkin açıklamada bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne dair açıklamalarda bulundu.

Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

1-Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundadır.

Kanun teklifine göre muafiyet;yalnızca asgari ücretin aylık brüt tutarını aşmayan "asgari ücretlilere" getirilmektedir.

2-Teklif edilen düzenleme; asgari ücret tutarı kadar gelir vergisi muafiyeti değil, yalnızca asgari ücretlilerin vergi dışı bırakılmasını sağlıyor. Başta kamu görevlileri olmak üzere sabit gelirlilerin bu muafiyetten yararlandırılmaması vergide adalet ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

3-Teklif metni; sosyal adaletin göz ardı edildiği, farklı gelir grupları arasında adalet sağlama hassasiyetinin hissedilmediği, gelir vergisinin maaş ve ücretleri eritme unsuruna dönüşme özelliğinin sona erdirilmediği bir bakışla hazırlanmıştır.

4-Kamu görevlilerinin alım gücü,gelir vergisi kesintisiyle azalmakta,giderleri artmakta,gelir dağılımında adalet sağlanamamaktadır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri