Ali Yalçın: Memur kaybı için üç başlıkta çalışma başlayacak!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerini ekonomik dalgalanmalardan korumak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile mutabakat sağladıklarını belirterek, asgari ücret görüşmelerinden sonra üç ana başlıkta çalışmaların başlayacağını söyledi.

Ankara 4 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Okul Yöneticileri ve İşyeri Temsilcileri Eğitim Programı’nda konuşan Ali Yalçın, kurdaki hareketlilik sonucunda gıda ve kira fiyatlarında ciddi bir artışın meydana geldiğini kaydederek, “Biz toplu sözleşmeyi bu hareketlilikten önce yaptık. Şimdi memurun alım gücü düştü. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde zam ve enflasyon farkına ilaveten ek zam konusunda uzlaştık. Asgari ücret görüşmelerinden sonra taraflar bir araya gelecek” dedi.

Tüm memurlara 3600 ek gösterge

3600 ek gösterge konusunun yakın zamanda gündeme alınacağını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda zaten bir çalışma yürütüyor. Sonrasında biz de sürece dâhil olarak komisyonlar bazında ne yapılabileceğini görüşeceğiz. Yıllardır dile getirdiğimiz, sosyal diyalog mekanizmalarının tamamında masaya taşıdığımız ve en son toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız 3600 ek gösterge çalışmasını yetkili konfederasyon olarak paydaş, katkı ve katılım sunarak gerçekleştireceğiz. Düzenlemenin, kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Ek ödeme ve sözleşmeli memurlar

Yalçın, ek ödeme/ilave ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarının hemen ardından, toplu sözleşmede alınan ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır’ kararının hayata geçmesi için de masaya oturacaklarını söyledi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri