ASDEP personeli arasındaki 4/B ve 4/D statü farkı, Bakan'a soruldu!

ASDEP personelleri arasındaki statü farkının (4/B ve 4/D ) giderilmesine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verildi..

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 21.02.2022 Ömer Fethi Gürer/ Niğde Milletvekili 

2016 ve 2017 yıllarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan 4D (İŞÇİ) ASDEP alımları KPSS puan üstünlüğü sıralaması ve mülakat yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Ancak 2020 yılında alım şekli değişmeden alınan ASDEP personelleri ise 657 sayılı kanun çerçevesinde 4/B statüsünde alınmıştır. Bu durum kuruluşlarda “İŞÇİ ASDEP, 4/B ASDEP” ayrımını doğurduğu gibi ayrıca bu ikili yapının hukuku, özlük hakları, mevzuatları farklı olması dolayısıyla, ASDEP uygulamaları konusunda görev tanımları sorununu meydana getirmiştir. 

Bu ikili yapı SHM'lerde iş barışı sorununu ortaya çıkardığı, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu, farklı statülerde aynı işi yapmanın çalışma hayatını düzenleyen mevzuatlar açısından sorun oluşturduğu gayet açıktır. İşçi mevzuatı ile sözleşmeli memur olan 4/B statüsünün aynı mevzuat çerçevesinde iş görmediği, farklı mevzuatlarla aynı iş yapılmasının kamu hukuku açısından mümkün olamayacağı açıktır. 

1- ASDEP personelleri arasındaki 4/B ve 4/D statü farkını gidermeye yönelik herhangi bir çalışma var mıdır? 4/D statüsünde çalışan ASDEP personelleri 4/B statüsüne geçirilerek bu fark ortadan kaldırılacak mıdır? 

2- İş kanununa göre görev yapan 4/D işçi ASDEP personelleri mesleki iş ve işlemler yürütmektedir. İşçi olan bu kişilerin mesleki iş ve işlemleri yürütme konusunda, sosyal inceleme raporu düzenleme konusunda imza yetkileri var mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri