Astsubay Astçavuşlara ek tazminat müjdesi!

Astsubay Astçavuşların ek tazminat düzenlemesinde değişiklik yapıldı. Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev yapacak Astsubay Astçavuşların da ek tazminattan yararlanabilecek. Resmi Gazetede bugün yayımlanan karardaki değişikliğe göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev yapacak Astsubay Astçavuşlar %15 oranında tazminat alacak.

Bugün (15 Nisan 2020) yayımlanan 2410 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki Karar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev yapacak Astsubay Astçavuşların da ek tazminattan yararlanabilmesini sağladı.

KKTC’DEKİ TÜRK ASKERİ BİRLİĞİ MENSUPLARININ TAZMİNAT DÜZENLEMESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yapan Türk Askeri Birlikleri personeli ile diğer kamu kurum ve kuruluşları personeline tazminat ödenmesi hakkındaki 4/2/2002 tarihli ve 2002/3698 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Kararda değişiklik yapıldı.

Yapılan değişikliğe göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev yapacak Astsubay Astçavuşlar %15 oranında tazminat alacak.

500 sayılı Kıbrıs'a Gönderilecek Türk Askeri Birliği Mensuplarının Aylık ve Ücretleriyle Çeşitli İstihkakları ve Birliğin Başka Giderleri Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında bulunanlara, bir ayda aldıkları aylık (ek gösterge dahil), taban aylığı, kıdem aylığı, ödenek ve her türlü zam ve tazminat toplamının net tutarının, askeri personele rütbeleri, memurlara kadro dereceleri esas alınmak suretiyle haklarında belirlenen orandaki tutarı, damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi olmaksızın her ay tazminat olarak ayrıca ödeniyor.

Ancak mevcut düzenlemede, tazminattan yararlanabilecek personel arasında “Astsubay Astçavuş” unvanı yer almıyordu.

Bugün yayımlanan değişiklik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev yapacak Astsubay Astçavuşların da ek tazminattan yararlanabilmesini ve tazminat oranının %15 olmasını sağladı. Düzenleme 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olacağından, ilgili personele geçmiş aylara ait fark ödemesi de yapılacak.

14/4/2020 TARİHLİ VE 2410 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

MADDE 1- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yapan Türk Askeri Birlikleri personeli ile diğer kamu kurum ve kuruluşları personeline tazminat ödenmesi hakkındaki 4/2/2002 tarihli ve 2002/3698 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın 1 inci maddesinde yer alan Tazminat Cetvelinin "A-ASKERİ PERSONEL" bölümüne, "Astsubay Çavuş" satırından sonra gelmek üzere aşağıdaki satır eklenmiştir.


Astsubay Astçavuş :15                                                      

MADDE 2- Bu Karar, 1/1/2020 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri