Aynı kurumda boş müdür / şube müdürü kadrosuna vekalet edenlere yapılan ödeme ne kadar?

Devlet memurları, kendi kurumlarında boş olan müdür veya şube müdürü kadrosuna usulüne uygun şekilde vekaleten atandıklarında, vekâlet görevinden dolayı ilave gelir elde etmektedirler. Peki vekalet edenlere yapılan vekâlet aylığı (3 aydan sonra), ek ödeme farkı, zam ve tazminat farkı ile birlikte aylık net ödeme kaç tl olmaktadır?

Görev yaptıkları kurumlardaki veya başka kurumlardaki boş veya çeşitli sebeplerle geçici olarak boşalmış kadrolara usulüne uygun şekilde vekâleten atanan Devlet memurlarına, bu vekalet görevinden dolayı bazı ödemeler yapılabilmektedir.

AYNI KURUMDA BOŞ MÜDÜR / ŞUBE MÜDÜRÜ KADROSUNA VEKÂLETİN MADDİ KARŞILIĞI

Devlet memurlarına vekalet görevi karşılığında yapılacak ödeme; vekâletin türüne, vekâlet edilen kadroya, vekâlet edenin statüsüne, vekâlet edenin unvanı ve kadrosu gibi hususlara bağlı olarak değişebilmektedir.
 
Bu yazımızda, sadece aynı kurumdaki boş Müdür veya Şube Müdürü kadrosuna daha alt bazı unvanlardaki memurların usulüne uygun şekilde vekâleten atanmaları halinde, vekalet görevini yürütecek olanlara vekalet nedeniyle yapılacak ödemenin aylık net miktarının ne kadar olacağından söz edilecektir.

Aynı kurumdan boş Müdür/Şube Müdürü kadrosuna (1.dereceli) vekâlet

Devlet memurları, kendi kurumlarında boş olan müdür veya şube müdürü kadrosuna usulüne uygun şekilde vekaleten atandıklarında, vekâlet görevinden dolayı ilave gelir elde etmektedirler.

Bu şekilde atanan Devlet memurlarına, ilgili mevzuat kapsamında;

   **Vekâlet aylığı ödenir: Vekâlet görevinin 3 aydan fazla devam eden süresi için, 1/1 seviyesindeki Müdür/Şube Müdürü kadro aylığının [(gösterge + ek gösterge) X aylık katsayısı)] üçte biri vekalet aylığı olarak ödenir.

   **Zam ve tazminat farkı ödenir: Asıl görevlerinden dolayı yararlandığı zam ve tazminat miktarları toplamının 1.derece Şube Müdürü/Müdür kadrosu için geçerli olan zam ve tazminat miktarı toplamından düşük olması halinde, aradaki fark ödenir.

   **Ek ödeme farkı ödenir: Asıl görevlerinden dolayı yararlandığı ek ödeme miktarının 1.derece Şube Müdürü/Müdür kadrosu için geçerli olan ek ödeme miktarından düşük olması durumunda, aradaki fark ödenir.

Müdür veya Şube Müdürü kadrosuna vekâlet etmenin bazı memurlar için aylık karşılığı

1.derece boş Şube Müdürü veya Müdür kadrosuna kurum içinden vekâleten atanmalarından dolayı bazı unvanlardaki memurların yararlanabileceği aylık ödemenin ne kadar olacağı konusunda bilgi olması bakımından, memurunyeri.com olarak hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir. (2020 yılının ilk yarısında geçerli katsayılara ve %15 gelir vergisi oranına göre) 

AYNI KURUMDA 1.DERECE BOŞ ŞUBE MÜDÜRÜ/MÜDÜR KADROSUNA VEKÂLET EDENLERE YAPILAN ÖDEME

Vekâleten Atananın

Vekâlet Aylığı (3 aydan sonra)

Ek Ödeme Farkı

Zam ve Tazminat Farkı*

Aylık Net Ödeme

 Asıl Unvanı

Aylık Derecesi

Memur

1 veya 2

127 TL

826 TL

1.208 TL

2.161 TL

Koruma ve Güvenlik Görevlisi

1 veya 2

127 TL

757 TL

1.201 TL

2.085 TL

Bilgisayar İşletmeni

1 veya 2

127 TL

826 TL

1.057 TL

2.010 TL

VHKİ

1 veya 2

127 TL

826 TL

1.057 TL

2.010 TL

Şef

1 veya 2

127 TL

757 TL

952 TL

1.836 TL

Uzman(kariyer olmayan)

1 veya 2

127 TL

757 TL

834 TL

1.718 TL

Mütercim

1 veya 2

127 TL

757 TL

830 TL

1.714 TL

Kütüphaneci

1 veya 2

127 TL

826 TL

443 TL

1.396 TL

Müdür Yardımcısı

1

127 TL

69 TL

151 TL

347 TL

*Çalışılan kurumdan kayaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır. 
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri