Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge de kapsam genişleyecek mi sorusunu yanıtladı!

3600 ek göstergedeki ana talep 1. derece olan üniversite mezunları. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 3600 ek gösterge çalışmasında kapsayan yeni talepler olduğunu ve bu talepleri değerlendireceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge çalışmasında yeni bir teknik çalışma yaptıklarını söyledi. Kapsamı genişletme yönünde bir beyanı olmadığını söyleyen Bakan Bilgin, 15 Ocak'a yetişecek mi sorusuna "Öyle bir acelemiz yok, TBMM ne zaman uygun görürse" diyerek yanıt verdi.

- Birinci dereceye gelen üniversite mezunlarına 3600 ek gösterge talebi var

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Gazeteci Ahmet Yılmaz'ın "Şefler ve şube müdürlerinin talepleri var" şeklindeki beyanı üzerine Bakan Bilgin "Birinci dereceye gelebilecek üniversite mezunlarının emekli olduklarında bu hakka ulaşması diye özetlenebilecek bir talep var" dedi.

İşte Bakan Bilgin'in açıklamaları:

"3600 EK GÖSTERGEDE TEKNİK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"
3600 Ek Gösterge'de yeni talepler var. Ne zaman tamamlanırsa, Meclis ne zaman uygun görürse. Biz teknik çalışmalar yapıyoruz. Siyasi karar bu. Süreç işliyor. Birinci dereceye gelebilecek üniversite mezunların emekli olduklarında bu hakka ulaşması talebi var orada.

"İŞÇİLERİ MEMUR YAPIYORUZ DİYE BİR ÇALIŞMAMIZ YOK ŞU ANDA"
Sözleşmeli personelde çeşitli sorular var. Onlara cevap veren çalışmalar yaptık. Bu çalışma sadece sözleşmeli personel için. 32 sözleşmeli personel var. Bunlar Emekli Sandığı'na prim ödeyen insanlar. İşçileri memur yapıyoruz diye bir çalışmamız yok şu anda.

Gazete Memur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri