Ek gösterge düzenlemesi 2008 sonrası giriş yapan memurları etkiliyor mu? AK Parti'den açıklama..

Ek gösterge düzenlemesi 2008 sonrası girişlileri nasıl etkilecek? Ak Parti Milletvekili Mustafa Kalaycı ek gösterge düzenlemesinin 2008 yılından sonra kamuya giren kamu personelini çok fazla etkilemediğini belirtti.

Ek gösterge düzenleme temel olarak 2008 öncesi girişli kamu personelini etkilemektedir. Zira 2008 öncesi girişliler 5434 sayılı Kanuna tabidir ve bu kanuna tabi olanların emekli yalığında ek gösterge önemli bir yer tutmaktadır. Örneğin bir kişi 20 yıl 2200 ek göstergeli bir görevde çalışmasına rağmen sadece 2 yıl 6400 ek göstergeli bir görevde çalıştığında, emekli maaşını 6400 ek gösterge üzerinden almaktadır.

Ancak 2008 sonrası girişli kamu görevlilerinde emekli aylığı kesilen prime göre belirlenmeketdir. Bir kamu personelinin 6400 ek göstergeli bir emekli maaşını alabilmesi için tüm kamu hayatı boyunca 6400'lük bir ek göstergeli görevde çalışması gerekmektedri.

Ak Parti Milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada bu hususa dikkat çekmiştir. Kalay açıklamasında "Ek gösterge elbette memurlar ve özellikle de emeklileri için çok önemlidir. Şunu da ifade edeyim: 2008 yılında çıkarılan sosyal güvenlik reformuyla artık emekli aylığı ödenen prime dayalı olarak belirleniyor. Bu reform öncesi çalışan memurları kapsayan bir düzenleme, doğal olarak" dedi.
gazetememur.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri