Erhan Usta Sözleşmeli Personele Kadroyu Bakan'a Sordu

sayısı yüz binleri bulan ve ilgili düzenlemelerden önce mesleğe başlayıp ömür boyu sözleşmeli olarak çalışacak personel açısından mağduriyet halen devam etmektedir. Aynı yıl içerisinde birkaç ay önce mesleğe başlayan personel açısından etkisi ömür boyu sürecek bir farklılık oluşmuştur. Aynı şartlarda ve yeterlilik koşullarıyla mesleğe girenler arasındaki bu farklılık adalet duygusunu rencide etmektedir. Aynı zamanda bu durum devletin eşitlik ve öngörülebilirlik ilkelerine aykırıdır. Söz konusu değişikliği ö

657 sayılı Kanun'a tabi 4/B kadrosunda çalışan personelin kadro ve özlük haklarında iyileştirme yapılması önerisine ilişkin 13 Mart 2020'de TBMM'ye sunulan soru önergesi şu şekilde

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 13/03/2020 
Erhan USTA/Samsun Milletvekili 

Son yıllarda yapılan değişikliklerle, Milli Eğitim Bakanlığı'nda sözleşmeli öğretmen, Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli personel ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam olarak 657 Sayılı Kanun'un 4. maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilenlerin, 3+1 yıl (ilk halinde 4+2 yıl) çalışması kaydıyla ve talepleri halinde 657 Sayılı Kanun'un 4. maddesinin A fikrasına göre kadroya alınmaları düzenlenmiştir. 

Söz konusu düzenleme, faydalanabilenler için son derece olumludur. Ancak, sayısı yüz binleri bulan ve ilgili düzenlemelerden önce mesleğe başlayıp ömür boyu sözleşmeli olarak çalışacak personel açısından mağduriyet halen devam etmektedir. Aynı yıl içerisinde birkaç ay önce mesleğe başlayan personel açısından etkisi ömür boyu sürecek bir farklılık oluşmuştur. Aynı şartlarda ve yeterlilik koşullarıyla mesleğe girenler arasındaki bu farklılık adalet duygusunu rencide etmektedir. Aynı zamanda bu durum devletin eşitlik ve öngörülebilirlik ilkelerine aykırıdır. Söz konusu değişikliği öngören düzenlemenin yayımlanmasından önce mesleği yapabilecek yeterliliği elde etmenin cezalandırılması, kabul edilebilir bir durum değildir. 

Son düzenlemeden önce işe başlayan 4B'liler özlük haklarındaki noksanlıklar sebebiyle tayin edilememekte, yuva kuramamaktadırlar. Aynı kurum içerisinde, aynı şartlarda, aynı yeterlilikte, aynı görevde çalışmalarına hatta daha kıdemli olmalarına rağmen bir kısım personelin kadroya alınmamaları iş barışını bozmakta ve personelin motivasyonunu zedelemektedir. 
Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yaşanan 4B haksızlığını giderecek bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Bu konudaki planınız nedir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri