Kamu Şeflerine Adalet Nerede? Şefler 3600 Ek Göstergede Görmezden Gelindi!

Malumunuz, 3600 Ek Gösterge görüşmeleri TBMM'de devam ediyor, komisyon ayağı 29.06.2022 tarihinde tamamlandı.

4 Meslek grubuna ek olarak Genel İdari Hizmetler grubunda yönetici pozisyonunda yer alan Şube Müdürü başta olmak üzere neredeyse tamamı 3600 Ek Göstergeye dahil edilirken, Kamu Şefleri yönetici pozisyonunda yer alıp 3600 Ek Göstergeye dahil edilmeyen tek ünvan grubu oldu.

İşin mutfağında yer alan ve mutfak içinde tek yönetici durumunda bulunan Kamu Şefleri üzgün durumdalar. Özellikle sendikaların bu mağduriyeti böyle bir dönemde gözardı etmelerine çok tepkililer. Aylardır seslerini duyurmaya çalışan Kamu Şefleri Görevde Yükselme Sınavı ile atanmalarına rağmen özlük hakları noktasında tamamen hiç bir iyileştirme alamamaktadır. Maiyetinde bulunan ve 3600 Ek Gösterge verilen dört meslek grubu ek ödemelerle birlikte Şefinden daha fazla ücret almaktadır. Şefler Şube Müdüründen 3 bin TL, Adalet Bakanlığındaki aynı ünvana sahip Şeften ise aylık 1.000 TL az almaktadır. 3600 Ek Gösterge ve Temmuz ayında % oranıyla yapılacak zam sonrası bu makas daha da açılacak.

3600 Ek Gösterge görüşmelerinde özellikle Milletvekili ve Partilerin grup başkan ve Vekillerinden konu hakkında inisiyatif almaları için seslerini duyurma çabası devam etmektedir. Komisyondan geçtiği şekliyle Yönetici grubundan sadece Şeflerin 3600 Ek Gösterge dışı bırakılması ile yasalaşması durumunda yargı yoluna gidilmesi konusunda Şefler arasında fikir birliği bulunmaktadır

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri