Kamu şeflerinin itibar mücadelesi..

Kamu kurumlarında görev yapan şefler 666 sayılı KHK da olduğu gibi 3600 ek gösterge yasa tasarısında da mağdur edilmişlerdir. Ama bu mağduriyet sadece yakın döneme ait bir mağduriyet değildir.

Cumhurbaşkanlığı 1 nolu kararnamesinde ve bakanlıklar tarafından düzenlenen görevde yükselme yönetmeliklerinde yönetici olan şefler, maalesef uygulamada kurumların hiyerarşik yapısında yönetici olarak görülmemektedir.

Örneğin; Kanunda 76. Madde var, bu madde bakana atama yetkisi veriyor. Bugüne kadar kurumlara 76. Madde ile yapılan şube müdürü atamalarında istisnalar dışında şef kadrolarından atama yapılmamıştır. Özellikle milli eğitim bakanlığı nda bu göreve okul yöneticileri ya da öğretmenler atanmıştır.

İkinci örnek; yukarıdaki belirttiğimiz kararname ve yönetmeliklerde yönetici denilen milli eğitim şefleri, kurumlarında görev yaptığı şubenin müdür yardımcısı veya şube müdürü herhangi bir sebeple ayrıldığında yerine vekaleten görevlendirilmemektedir. Ya başka birimin müdür yardımcısı/şube müdürü ya da okul yöneticisi/öğretmen görevlendirilmektedir.

Sorunun temeli; şeflerin kurumların işleyişinde hiyerarşik yapıdaki konumunun görmezden gelinmesi ve bu meslek grubuna siz yönetici değilsiniz, siz de birimin diğer elemanları gibi çalışan birisiniz imajı yaratılmaya çalışılmasıdır. 

Bütün sorunların çözüm kaynağı kararname ve yönetmeliklerin şeflere verdiği yöneticilik sıfatının kabul edilmesi ve kurumların işleyişinde şeflerin itibarının geri verilmesidir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri