Kamuda ücretli, sözleşmeli gibi ayrımlara son verilmelidir!

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, eğitim çalışanlarının iş, maaş, kariyer ve liyakat güvencesinin kamu yönetiminin güçlenmesinin ön şartı olduğunu vurgulayarak, “İş güvencesinin herkesi kapsadığı, insanı yaşatan devlet anlayışına dayanan bir kamu hizmeti, hepimizin ortak geleceği açısından elzemdir. İstihdamda ücretli, sözleşmeli gibi ayrımlar, devlet için kâr adı altındaki zarardır. Kamu görevlileri kadrolu olmalı, gelecek kaygısına değil, yaptığı hizmetin niteliğine odaklanmalıdır. Bu da ancak k

Latif Selvi, Şanlıurfa 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Teşkilat Buluşması’na katıldı.

Beklentileri karşılayacak adımlar bir an evvel atılmalıdır

Sözleşmeli, ücretli, vekil gibi kamudaki kadrosuz istihdam türlerinin son bulması, öğretmenlik meslek kanununun bir an önce çıkarılması, 3600 ek gösterge vaadinin bütün eğitim çalışanlarını kapsayacak biçimde yerine getirilmesi için çaba harcadıklarını kaydeden Selvi, “Ücretli öğretmenlik garabeti, yer değişikliği sürecinde karşılanmayan talepler, öğretmene yönelik giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı düzenleme yapılmaması, öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, üniversite yönetimlerinin özlük haklarında sergilediği keyfîlik, idari personelin görevde yükselme ve üniversitelerarası merkezî yer değiştirme taleplerinin karşılıksız bırakılması gibi konularda beklentileri karşılayacak adımlar bir an evvel atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Geleceği güvence altına almanın ilk eşiği olan eğitimle bağdaşmayan uygulamalar kaldırılmalıdır

Kadrolu istihdam dışındaki tüm uygulamaların kaldırılması çağrısında bulunan Selvi, “Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması, geleceği güvence altına almanın ilk eşiği olan eğitimle, eğitim hizmetiyle bağdaşmamaktadır. Bir yandan öğretmenlik, meslek kanunu çıkarılması gereken ihtisas ve kariyer mesleği olarak tanımlanacak, diğer yandan öğretmen, ücretli adıyla ucuz işçiliğe mahkûm, sözleşmeli adı altında haklarından ve kariyer sisteminden mahrum edilecek. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Biz mahrumiyetlerin değil, hakların konuşulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri