Kamudaki süresiz sözleşmeli memurlara kadro Bakan Bilgin'e soruldu

Kamuda süresiz sözleşmeli olarak çalışanların kadroya geçirilmesi talebi Meclis gündemine taşındı?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.18.02.2022 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

KPSS ile atanıp, kadrolu memurlar ile aynı işi yapan “süresiz sözleşmeli memurlar”, ailelerinden ayrı, kamuda kariyer planı yapamadan mutsuz bir şekilde çalışma hayatını devam ettiriyor. En son Haziran 2013'te kadroya alınan 4B sözleşmeli memurlarla ilgili belirsizliğin devam etmesi ailelerine kavuşmayı bekleyen sözleşmelileri endişelendirdi. 

663 sayılı KHK ile ilk önce“4+2” olarak getirilen daha sonra “3+1” olarak revize edilen sisteme göre birçok kurumda 29 Ekim 2016 tarihinden önceki sözleşmeli personeller "süresiz sözleşmeli”, bu tarihten sonraki sözleşmeli personeller ise “3+1” sistemine dahil edilmiştir. 

29 Ekim 2016 tarihinden önce işe başlayan bir hemşire süresiz sözleşmeli olarak çalışırken, bu tarihten sonra aynı şartlarla işe alınan başka bir hemşire ise 3 yıl çalışarak kadroya geçip, 1 yıl sonra da tayin isteme hakkına sahip olabiliyor. Kamuda ortaya çıkartılan ayni statüye çok farklı uygulamalar, çalışanlar arasında eşitsizliklere yol açmaktadır. 

1- Kamuda çalışan süresiz sözleşmeli memurların kadroya geçirilerek kadrolu memurlar ile aynı haklara sahip olmaları ile ilgili bir çalışma düşünülmekte midir? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri