Kamudaki teknikerler de 3600 ek gösterge istiyor

Tekniker Dernekleri Federasyonu kamuda görev yapan teknikerlerin de ek göstergesinin 3600' yükseltilmesini talep ediyor.

Hükümetimizin ek gösterge düzenlemesiyle birinci dereceye gelmiş olmak kaydıyla; tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları ile din görevlilerinin, 2200 ve 3000 olan ek göstergeleri  3600’e yükseltileceği açıklandı.

Bu meslek gruplarının yanı sıra;

Avukat, İl müdürü, ilçe müftüsü, bekçi, uzman erbaş/jandarma, matematikçi, istatistikçi gibi 3000 ek göstergeli tüm kamu görevlilerinin ve yüksek yargıdaki müdürlerin de ek göstergeleri 3600’e çıkarılacağı, ayrıca daha önce ek göstergeden yararlanmayan yardımcı hizmetler sınıfı da ek göstergeden faydalandırılarak tüm memurlara ilave 600 puan verileceği teklif içeriğinden anlaşılmaktadır.

Bu düzenleme kapsamında, ek göstergesi 3600’e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun; emekli aylığında 1234 TL ile 1391 TL, emekli ikramiyesinde ise 44.500 TL ile 50.150 TL arasında bir artış olacağı kamu ile paylaşılmıştır.

657 sayılı Kanunun ilgili maddesi gereğince 1. Derecede 2200 ek gösterge alan bir teknikere gelecek zam brüt (600*0.235445=141,267) TL’dir. Sayın Bakanımızın basın açıklamasında zikrettiği  “emekli aylığında 1234 TL ile 1391 TL, emekli ikramiyesinde ise 44.500 TL ile 50.150 TL arasında artış” teknik hizmetler sınıfında teknik donanımlı eleman teknikerlere yansımayacağı görülmektedir.

Halen kamuda fiilen çalışan 40 bine yakın teknikerin yanında, üretmiş olduğu hizmet gereği Ülke coğrafyasının her yerinde hizmet veren kamu kurumları ve KİT’lerden emekli olan on binlerce teknikeri de hesaba katarsak aynı ek göstergeye ve kıdeme sahip aynı maaşla emekli olan meslekler arasında teknikerler aleyhine durum söz konusu olmuştur. Bu durum teknik hizmetler sınıfında önemli bir kitleyi ve bunların ailelerini üzmüştür.

“2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanlarının (sağlık hizmetleri sınıfı teknikerler dahil)” yararlanacağı bu haktan neden teknik hizmetler sınıfında yer alan teknikerlerin yararlanması düşünülmemiştir. En azından “alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu Teknik hizmetler sınıfı çalışanları” şeklinde bir düzenleme yapılmasının aşılamayacak bir durum olmadığını ve bu durumun düzeltileceğine olan inancımızı sizlerle paylaşmak gerektiğini düşündüm.

Bu başvurumun amacı meslekler arasında bir kıyaslama olmadığını hassasiyet ile belirterek, en  içtenlikle vurgulamak isterim,  aldığı eğitim ile kamudaki üstlendiği fonksiyon dikkate alındığında,  tekniker unvanına sahip personel en az bahse konu unvanlar kadar 3600 ek göstergeyi hak ettiği düşüncesi tarafınızca benimsenerek,

Gerekli çalışmaların yapılması hususunu makamlarınıza arz ederim.

Tekniker Dernekleri Federasyonu Kurucular Kurulu adına,

İsmail ÖZKAR

Kurucu Genel Başkan

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri