Kanundan önce ilişik kesen memurlar, zamlı harcırah tutarlarını alabilecek mi?

Harcırah Kanunundan önce ilişik kesen memurların durumu ne olacak?

Ek bütçe Kanununun yayımından önce ilişik kesenler yeni harcırah tutarları üzerinden harcırah alabilir mi?

Bilindiği üzere yaz döneminde çok sayıda polis, asker ve hakm/ savcının nakil kararı yayınlanmıştı.

Ancak, harcırah tutarlarında yüzde 61 artış öngören ek bütçe Kanunu, 7 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlanmadan önce de, çok sayıda personelin ilişiği kesilmişti.

Daha önce yayımlanan haberde, nakli çıkan personelin artırımlı harcırah tutarlarını almaması için, ek bütçe Kanununun yayımının geciktirildiğine yer verilmişti.

Bir çok personel, 7 Temmuz 2022 tarihi öncesinde ilişik kesmesine rağmen artırımlı harcırahları alıp alamayacağını merak etmektedir.

Burada iki önemli durum bulunmaktadır:

1- Harcırah Kanunu, personele, harcırahlarını eski veya yeni görev yerinden alma konusunda tercih hakkı sunmuştur. 7 Temmuz öncesinde, ayrılışını yapıp harcırahlarını eski görev yerinden alanlar için yapacak bir şey bulunmamaktadır.

2- Harcırahını almayı yeni görev yerine bırakanlar için artırımlı harcırah alabilme imkanı olduğunu düşünüyoruz. Zira bir çok personel ayrılış yapmasına rağmen mehil müddetini kullanmakta olup, naklini bayram sonrasında bırakmıştır. Harcırahta da asıl olan, taşınma işleminin ne zaman yapıldığıdır. Personel ilişik kesme yapmış olsa dahi henüz nakil yapmamışsa ve nakil işlemi 7 Temmuz 2022 tarihi sonrasına aitse, artırımlı harcırah tutarlarını alabileceklerini düşünmekteyiz.

6245 sayılı Harcırah Kanunun 57’nci maddesinde “Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödenir...” hükmüne amir olup, bu hükmün genel olarak kurumlararası nakillerde geçerli olduğu belirtilmekle birlikte, Kanunda bir açıklık bulunmamaktadır. Bir çok perosnel bu hğkem dayanarak harcırahlarını yeni görev yerinden almayı seçmişti.

Gazete Memur

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri