Memur-Sen Şube Başkanı: Yüzde 40’a yakın zam beklentisi vardı, yüzde 25 şok etkisi yarattı

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Yapılan Zamları Yeterli Bulmuyoruz

Memur ve Emeklilere yapılan zamları yeterli görmediklerini ifade eden Söylemez, bu konudaki beklentilerini ise; “Yüzde 30’luk Memur zammı konusuna gelince asgari ücretliye yüzde 55’e yakın zammın yapılmasından sonra piyasa gerçekleri de düşünüldüğünde memur ve memur emeklilerinin yüzde 40’a yakın zam beklentisi vardı.

Yüzde 25’lik bir zam oranının müjde olarak sunulması bizde şok etkisi yarattı.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Yapılan girişimler sonucunda yüzde 5’lik bir ek zam alındı. Yetersiz görüyoruz. BU yetersizliği giderecek olan bir ek zam ve puandan ziyade düşük ücretli memur ve emekliyi rahatlatacak bir seyyanen zam bekliyoruz.

En kısa sürede böyle bir karar alınması, memur emeklisini de düşük maaşlı emekliyi de rahatlatacaktır diye düşünüyoruz.

Bu müjdeyi en kısa zamanda da bekliyoruz.

Aynı zamanda çocuklarımızın eğitim gidişatını da değerlendirmemiz gerekiyor. Yıllardır Mili Eğitim Bakanlığından okullara öğrenci başına ödenek ayrılmasını talep ediyoruz.

Bu yıl kısmen de olsa bir çalışmanın olduğunu ve bütçe noktasında okullarımızın biraz daha rahatladığını görüyoruz. Bu konuda Bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye paylaştı.
Malatyasonsoz.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri