Memurlar için serbest kıyafet uygulaması devam edecek mi?

Bilindiği üzere coronavirüs tedbirleri kapsamında esnek çalışma ve uzaktan çalışma sistemleri uygulanmış ve kamu kurumlarına Nisan ayında bir de serbest kıyafet uygulaması getirilmişti. 15 Eylül 2020'de sona erecek serbest kıyafet uygulamasının, son günlerde artan korona virüs vakaları nedeniyle devam etmeyeceği merak ediliyor.

Yeni vaka ve ağır hasta sayısı artmaya devam etmesi sebebiyle, Covid-19 virüs ile mücadele kapsamında Koranavirüs tehdidi geçene kadar çalışanlarının görevlerini sivil kıyafetle yapabilmeleri devam edecek mi? 15 Eylül 2020'de sona erecek serbest kıyafet uygulamasının, son günlerde artan korona virüs vakaları nedeniyle devam etmeyeceği merak ediliyor.

Bilindiği üzere coronavirüs tedbirleri kapsamında Nisan ayında kamu kurumlarında serbest kıyafet uygulaması geçilmişti. Artan vaka ve ağır hasta sayısı nedeniyle COVID-19 ile mücadele kapsamında, “Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler” kapsamında serbest kıyafet uygulaması gündemde. Bu uygulama ile kamu görevlilerinin virüs salgını geçinceye kadar yüksek sıcaklıkta yıkanabilir günlük kıyafetlerle kuruma gelmesi uygun olacaktır. Zira söz konusu virüsün eşya ve kıyafetler vasıtasıyla da bulaştığı, bunu engellemenin her gün kullanılan eşya ve kıyafetlerin yüksek derecede kaynatılarak yıkanması gerektiği resmi üniforma ve takım elbiselerin her gün yıkanmasının imkansız olduğu herkes tarafından bilinmekte olup, Covid -19 virüs tehdidi geçene kadar tüm personele kılık kıyafet serbestliği getirilmesi ve bu konuda kolaylık sağlanması gerekmektedir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri