Memurlara 3600 ek gösterge nasıl çözülür?

3600 Ek gösterge olayı maalesef yılan hikayesine döndü. 12 Haziran seçimleri öncesinde Sayın Cumhurbaşkanının  dört meslek grubunun (öğretmenler , polisler , hemşireler, imamlar) ek gösterge oranları 3600 e çıkacak taahhüdüyle, bu siyasetin gündemine girdi. Bizim gündemimizde zaten vardı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Corona virüs salgınından dolayı eğitim dünyasında merak edilen gelişmeler hakkında kamupersoneli.net’in sorularını cevapladı.

3600 ek gösterge konusu nasıl çözümlenir? 

3600 Ek gösterge olayı maalesef yılan hikayesine döndü. 12 Haziran seçimleri öncesinde Sayın Cumhurbaşkanının  dört meslek grubunun (öğretmenler , polisler , hemşireler, imamlar) ek gösterge oranları 3600 e çıkacak taahhüdüyle, bu siyasetin gündemine girdi. Bizim gündemimizde zaten vardı. 

Cumhurbaşkanımız bunu siyasetin gündemine sokunca biz o zaman teşekkür ederek, dört meslek grubuna ek gösterge olayını, iki açıdan eksik ve sakıncalı bulduğumuzu ifade ettik. 

Birincisi: Dört meslek grubunun ek göstergesini 3600 e çıkartırsanız kamuda hiyerarşik silsileyi bozarsınız. Neden? Çünkü öyle durumlara neden oluruz  ki, amirinden daha yüksek ek göstergeye sahip memurlar icat etmiş oluruz. Bu sakıncalı dedik. 

İkincisi: Dört meslek grubuna verip diğerlerini kapsam dışında bırakırsanız, çalışma hayatında huzuru bozmuş olursunuz. 

Biz buna dayanarak, Türkiye Kamu Sen olarak bir yasa tasarısı hazırladık. Yasa tasarımızda yıllardır bizim talep ettiğimiz şekilde, bütün kamu çalışanlarının  ek gösterge oranlarının yeniden güncellenmesini talebini ortaya koyduk. Bunu yaparken de, hiyerarşik silsileyi  koruduk. Hatta, şu an ek göstergeden yararlanamayan, yardımcı hizmetler sınıfında çalışanları da bu tasarıya dahil ettik. Yasa tasarımız mecliste plan bütçe komisyonun da duruyor. Meclisimizin yeni döneminde beklentimiz şudur: Bu ek gösterge düzenlemesinin iktidarıyla, muhalefetiyle el birliğiyle çıkarılması.
kamupersoneli.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri