Memurun alım gücü pul oldu! Memur ve emekli maaşlarına iyileştirme zammı yapılsın

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, TUİK tarafından 2018 Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası memur maaşlarının eridiğini, memur ve emekli maaşlarına derhal iyileştirme zammı yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahvecinin açıklamaları;

1-Eylül ayı enflasyonu %6,3 oldu.Yılın ilk 9 ayında enflasyon %19,4'e ulaştı. Memur maaşları %6,4 eridi

2- Enflasyon yükseliyor, alım gücü düşüyor, piyasalar durgunluğa sürükleniyor.

3- En büyük tehlike, enflasyonun ve durgunluğun bir arada kronik bir hal alarak kalıcı hale gelmesi. ÜFE yıllık %46,1'e yükselince maliyet artışlarının önümüzdeki dönemde perakende fiyatlara yansıması kaçınılmaz olacak. Dolayısıyla yüksek enflasyon önümüzdeki en büyük sorun.

4-Ancak, bundan daha önemlisi alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşın çarşı pazardan çekilmesi ve ekonominin durağanlığa girmesidir. Bunu önlemenin yegane yolu alım gücünün yükseltilmesinden geçmektedir.

5-Alım gücü yükselecek, vatandaş harcamalarından kısmayacak, piyasalar canlılığını koruyacak,paramız sınırlarımız içinde kalacak. Bizi bu durumdan kurtaracak anahtar budur.

6-Bunun için, T.Kamu-Sen olarak 2 talep sunuyoruz:Memur ve emekli maaşlarına derhal iyileştirme zammı yapılsın, alım gücü yükseltilsin. Yerli üretimden alınan vergiler düşürülsün,yerli üretim desteklensin.

7- Bu yolla, bir taraftan çarşı pazar canlanacak, diğer taraftan fiyat avantajı nedeniyle yerli ürünler daha cazip hale gelecek. Enflasyon yüksek de olsa alım gücü yükselen vatandaş çarkları çevirecek,yerli üretici kazanacak, Türkiye kazanacak.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan'ın açıklamaları

Enflasyon %24,5 ile rekor kırdı. Kamu çalışanlarının alım gücü pul oldu. Hükümet hiç vakit kaybetmeden enflasyonun üzerinde bir maaş artışı sağlamalıdır. Bu adım, dolaylı olarak ekonomiye getireceği canlılığı düşündüğümüzde, sadece memura değil piyasaya da rahatlama getirecektir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri