Milletvekili sözleşmeli personelin neden kadroya geçmek istediğini açıkladı

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanlığına, 'Aynı işi yapan personele, aynı haklar verilmelidir. Belediyelerde ve kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? Sizce de kadro talepleri haklı değil midir?' sorusunu yöneltti. Sözleşmeli personeli ilgilendiren konuşmanın tamamı şöyle:

Sözleşmeli ve kadrolu ayrımı huzursuzluk yaratmakta

Hazine ve Maliye Bakanlığına: Türkiye genelinde belediyelerde çalışmakta olan 16 bini aşkın sözleşmeli personel olmakla birlikte, kamu kurumlarıyla birlikte bu sayı artmaktadır. Sözleşmeli personeller ile kadrolu personeller arasında özlük haklarına dair farklılıklar, çalışanlar üzerinde huzursuzluk ve mağduriyet yaratmaktadır.

Sözleşmeli personel neden kadroya geçmek istiyor?

Bu personeller arasında kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi, iş güvencesi, sosyal güvence, yıllık izin hakkı, kurumlar arası yer değişikliği, mazerete bağlı yer değişikliği, ücretsiz izin uygulaması, yabancı dil tazminatı, arazi tazminatı ve vergi açısından farklılıklar söz konusudur. Bu farklılıklar, personellerimizin niçin kadroya geçmekte ısrar ettiğini açıklamaktadır.

Sözleşmeli personel kadroya geçirilecek mi?

Aynı işi yapan personele, aynı haklar verilmelidir. Belediyelerde ve kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? Sizce de kadro talepleri haklı değil midir?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri