O çalışanlar için banka promosyon protokolü revize edilecek mi?

SGK Çalışanları için 2021 yılında yapılan banka promosyon protokolünün revize edilmesi talep ediliyor.

Bilindiği üzere, Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar ile emeklilerimizin maaş ve diğer ödemeleri anlaşmalı bankalar yoluyla yapılmaktadır. 

Emeklilerde tamamen tercihlerine göre şekillenen promosyon süreci, kamu çalışanlarında kurumla banka arasında imzalanan protokollerle yürütülmektedir. 

2010 yılında çıkarılan Başbakanlık genelgesine istinaden tamamı personele dağıtılan promosyon tutarları, kurumlarla bankalar arasında yapılan ortalama 3 yil süreli protokollerle, toplu sözleşmede kabul edilen maaş artış oranları, personel sayısı v.b. kriterler çerçevesinde ihale süreci işletilerek en yüksek teklifi veren banka ile yapılmaktadır. 

SGK'da 2021 yılında yapılan 3 yıllık protokole  göre çalışanlar 4 bin TL promosyon almış, ancak bu rakam belirlenirken, toplu sözlesmedeki 2022 yılında %5 -7, 2023 yılı için ise %8 -6 oranlarında zam yapılacağı öngörülerek promosyon tutarı belirlenmişti. 

Ekonomik göstergeler ve enflasyon oranlarındaki artışla beraber 2022/Ocak ayında %30,95, Temmuzda ise %41,69 olarak verilen zam oranı protokollerin güncellenmesini kaçınılmaz hale getirmiştir. 

Birçok kurum tarafından yapılan protokol örnekleri incelendiğinde, enflasyonist etki nedeniyle maaşlardaki artışlarla birlikte çok yüksek tutarlarla anlaşma yapıldığı görülmektedir. 

Emeklilerimiz daha yüksek teklifi veren bankalarla anlaşma yapabilmek için mevcut bankasında kalan süresi için geri ödeme yaparken, kamu çalışanlarının böyle bir imkanı bulunmamaktadır. 

Çözüm için iki yol izlenebilir. İlki mevcut banka ile protokoller üzerinde güncelleme talep edilmesi, ikincisi ise kalan süreye isabet eden tutarın düşülmesi suretiyle günümüz şartlarına uygun yeni protokol yapılmasıdır. 

Kurum personeli beklenti içinde. Umarım ideal çözüm bulunur...

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri