Önder Kahveci: Bütün Güvencesiz Sözleşmeli Personel Kadroya Geçirilsin

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevrimiçi toplantıya katıldı.

Toplantıda başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de yer aldı.

Bütün Güvencesiz Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi

COVID-19 salgınının bizlere gösterdiği en önemli gerçeklerden bir tanesi de kamudaki istihdam çeşitliliğinin hak ve yükümlülükler bakımından sorun teşkil ettiği yönünde olmuştur. Sözleşmeli istihdamı, personeli strese sokan ve verimliliği düşüren bir etki yaratmaktadır. Bu nedenle artık kamuda tek tip, güvenceli ve kadrolu istihdama geçilmesi bir gereklilik halini almıştır. 

Bu çerçevede 3+1’e tabi olan süreli ve süresiz sözleşmeli personel dahil, bütün güvencesiz sözleşmeli çalışanlar ile vekil, geçici gibi adlar altındaki personelin kadroya geçirilmesi zorunludur.  

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri