Sözleşmeli Personelin Kadro Talebi TBMM'de Dile Getirildi

Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli 4/B li olarak görev yapan binlerce personelin kadro taleplerini gündeme defalarca taşımıştık. Bugün TBMM Genel Kurulunda konuşma yapan Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan çalışanların bu haklı kadro talebini yinelendi.

'ÖZGÜR CEYLAN (Çanakkale) – Sayın Başkan, son dönemde devlette yaygın olarak kullanılan sözleşmeli personel istihdamı çalışanlar açısından tam anlamıyla ücretli kölelik düzenine dönüşmüştür. Çalışanları mağdur eden, ailelerin parçalanmasına sebep olan, eş durumu tayinlerini engelleyen hizmet sözleşmeleri çalışma barışını bozmakta kamuda çalışan sözleşmeli personelin motivasyonunu düşürmektedir. Kamu görevlisi kapsamı içinde yer alan sözleşmeli personellerin tayin hakkı bakımından diğer personellerden farklı bir uygulamaya tabi tutulmasının Anayasa’nın 10’uncu maddesindeki kanun önündeki eşitlik ilkesine ve 41’inci maddesinde yer alan aile bütünlüğünün korunması ilkesine açıkça aykırılık teşkil ettiği ortadadır. Çözümü ise ücretli kölelik düzenine son verilmesi, aynı unvan ve branşta görev yapan personeller arasında statü farklılığının giderilmesi ve sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesidir. Bu konuda gerekli düzenlemelerin acilen yapılması gerekmektedir.'

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ


 

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri