Sözleşmeliler yılbaşından önce mutlaka kadro istiyor

Kamuda diğer kurumlarda çalışan yüz binlerce sözleşmelide aynı beklenti devam etmektedir. Sözleşmeli personel kadro hakkında konuşan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, sözleşmelilere yılbaşından önce mutlaka kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) – Sayın Başkan, öğretmenlerde kadrolu-sözleşmeli ayrımına son verilip tamamının kadroya alınması memnuniyetle karşılanmıştır. Yalnız, kamuda diğer kurumlarda çalışan yüz binlerce sözleşmelide aynı beklenti devam etmektedir. Dolayısıyla, özellikle belediyelerde çalışan ve her yılbaşı geldiğinde aralık ayında, kaderleri, belediye başkanının ağzından çıkacak 2 kelimeye bağlı olan sözleşmelilerde yılbaşından önce mutlaka kadro istemektedir. Aynı şekilde, kahraman uzman çavuşlarımız kadro taleplerini dile getirmektedirler. Ayrıca taşerondan kadroya geçen 1 milyona yakın insanımız da iş güvencesi istemektedirler. Haksız, hukuksuz yere işten çıkarılanlar mutlaka bir iş garantisi istemektedirler, ne işe dönüşleri sağlanmakta ne de tazminatları ödenmektedir. Bunlarla ilgili kanun çıkarılarak bunlar güvence altına alınmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri