Temmuz ayında memurlar ne kadar zam alacak

Bilindiği üzere memur ve emekliler Ocak ve Temmuz ayında 6 ayda bir enflasyon farkı zammı almaktalar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması yaparken memur ve emeklilerin yüzde 40’ın üzerinde bir enflasyon farkı zammı alacaklarını açıklamıştı. Bunun ardından memurlar ne kadar zam alacağız diye araştırmaya başladılar.

Toplu sözleşme zammı+ enflasyon farkı Haziran ayı hariç. %35.14 civarında. Bu rakamın üstüne Haziran ayı enflasyonu da eklenince ortaya çıkan rakam memurların alacağı rakam olacaktır.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı enflasyonu 4 Temmuz Pazartesi günü Tüik tarafından saat 10.00’da açıklanacak. AA Finans Enflasyon Beklenti anketine katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3 ve en yüksek yüzde 5,73 aralığında yer aldı.

BAKAN BİLGİN MEMURA İLAVE SOSYAL KORUMA ZAMMI YAPACAĞIZ DEMİŞTİ

Vedat Bilgin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada: ”Yüzde 7’nin üzerinde daha fazla büyüyeceğiz. Ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla desteklemeliyiz. 3600 ek göstergede Temmuz’da yapacağımız çalışmalar enflasyon karşısında nefes aldıracak. Memurlara gerçekleşen enflasyonun üzerinde sosyal koruma ilave zammı yapacağız. Kerim devlet adil devlettir. Kerim devlet koruyucu devlettir, cömert devlettir. Çalışanların alın terini koruyan devlettir. Temmuz’dan itibaren çalışan memurların değil, emekli olan kamu çalışanları 3600 ek gösterge ile koruduğumuz ilave haklar verdiğimiz gibi enflasyona karşı aynı oranlarda koruyucu sosyal düzenlemeyi onları da kapsayacak şekilde düzenleyeceğiz.” şeklinde konuşmuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri