Yardımcı Hizmetli Sınıfında çalışanlara yapılan haksızlık son bulsun

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip TAŞKIN, YHS çalışanlara yapılan haksızlığın sona erdirilmesini ve hak ettikleri kadrolara atanmalarının sağlanmasını istedi.

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı, YHS kadrosunda çalışanların memur kadrolarına atanmaları için Hizmet İçi Eğitim Semineri vermiş ve ardından sınavda  başarılı olanlar 2013 yılında atanmışlardı. 

Necip TAŞKIN, ilk yapılan sınavlarda YHS kadrosundan memur kadrosuna çok sayıda alım yapılırken daha sonra yapılan alımlarda sayının her geçen gün azaldığını belirterek, yapılan sınavlarda başarılı olup halen atanmayı bekleyen 8.000 YHS personeli olduğunu ve  bunların sınavlarda başarılı oldukları halde neden atanamadıklarını anlayamadıklarını söyledi. 
Taşerona kadro verildiğini, Kızılay'dan Sağlık Bakanlığına geçenlerin  İHS kadrosuna atandıklarını, Adalet Bakanlığına bağlı Adliye kurumlarında çalışan Mübaşirlerin sınavsız olarak sınıf atlatıldığına dikkat çeken TAŞKIN şunları ifade etti: "Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda çalışan binlerce YHS kadrosundaki lise, önlisans ve üniversite mezunları ise sınavlarda başarılı oldukları halde V.H.K.İ. ve memur olarak atanamıyorlar! Bunlar halen masa başında memur ve V.H.K.İ'nin yaptıkları işi yapıyorlar. O halde neden atama yapılmadığı kamuoyuna açıklanmalıdır. 

Ek göstergeden yararlanamayan, döner sermaye ek ödemelerinden en düşük ücreti alan, yataklı tedavi kurumlarının her alanında görev yapan YHS çalışanları adil ve hakkaniyetli  bir yaklaşım bekliyorlar. Hak edene hakkı verilir anlayışıyla kendilerine de haklarının verilmesini bekliyorlar. 8 Yıldır devam eden bu mağduriyetin artık sonlandırılması ve hak edene hakkının verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Sağlık Bakanlığı bir an önce atanmayı bekleyen YHS çalışanlarını V.H.K.İ. ve memur kadrosuna atamalıdır.

ANADOLU SAĞLIK SEN olarak, her zaman haklının, mağdurun ve sessiz çoğunluğun yanında olmaya ve onların haklarını savunmaya devam edeceğiz." 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri