2025'te Emekli, Memur ve Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Özgür Erdursun Yapaya Zeka Tahminlerini Açıkladı

Yılın bitmesine 3,5 ay kala, memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşlarına yapılacak zamlar gündeme oturdu. Daha önce doğru tahminlerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2025 için 3 farklı senaryo çizerek memur, emekli ve asgari ücret rakam

Milyonlarca kişi, yeni yılda yapılacak zam oranlarını merakla beklerken, ekonomi yönetimi de zamların beklenen enflasyona göre belirleneceğinin sinyalini verdi. Erdursun, hem kendi analizleri hem de yapay zeka tahminleriyle yeni rakamları paylaştı.

IMF’nin Önerisine Dikkat Çekti

Erdursun, canlı yayında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'ye asgari ücrete %14'lük bir artış önerdiğini belirtti. IMF, enflasyon hedeflerine ulaşmak için maaş artışlarının düşük tutulmasını öneriyor. Bu öneri doğrultusunda, %14’lük bir zam ile mevcut 17.000 TL olan asgari ücretin 19.383 TL’ye çıkabileceğini vurguladı. Hedeflenen enflasyon oranı dikkate alındığında ise asgari ücretin 20.000 TL olabileceğini belirtti.

Erdursun’un Asgari Ücret Tahmini

Erdursun’a göre, asgari ücretin 20.000 TL ile 21.250 TL arasında olma ihtimali yüksek. Ancak, yapay zeka ise asgari ücretin 24.000 ile 25.000 TL arasında olacağını tahmin ediyor. Erdursun, bu tahmine katılmadığını ve yapay zekanın yanılabileceğini ifade etti.

En Düşük Emekli Aylığı Tahmini

Şu anda en düşük emekli aylığı 12.500 TL seviyesinde. Erdursun, %20’lik bir artışla bu rakamın 15.000 TL’ye çıkacağını öngörüyor. Geçmişteki %49’luk büyük zamların bir daha tekrarlanmayacağını belirten Erdursun, bundan sonra %20 civarında artışların olacağını dile getirdi.

Memur ve Emekli Zammı

Memurların maaşlarına %10 zam yapılacağını şimdiden tahmin eden Erdursun, memur emeklileri için de aynı oranda bir artış öngörüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise %13,5 ila %15 arasında bir zam yapılacağını, en düşük emekli maaşının %20 artışla 15.000 TL'ye tamamlanacağını ifade etti.

Bu tahminler ışığında, 2025’te memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşlarının ne kadar olacağı şimdiden merakla bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri